ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛЕБАНЕ

У Лебану је 08.02. 2024. године одржана конститутивна седница скупштине општине Лебане на којој је за председника скупштине изабран Бобан Пејић који је ту дужност вршио и у претходном мандату.

 

Конститутивном седницом су председавали најстарији одборник, Мр. Горан Јовић и најмлађи Дарко Станковић.

На самом почетку седнице најпре је размотрен извештај  Општинске изборне комисије о изборима који су спроведени 17. децембра и поновљеним изборима на једном бирачком месту 30. децембра.

Златко Недељковић, председник Општинске изборне комисије нагласио је да је излазност била 72,74% или 12.102 бирача. Кандидовано је пет листа, један одборнички мандат Милош Јовановић – Нада за Лебане 3,23 % или 653 гласа, са два одборничка мандата др Горан Јањић 729 гласова или 6,02%. Трећа листа је др Југослав Трајковић – Уједињени за општину Лебане 1.030 гласова или 8,51 или два одборничка мандата. Листа Ивица Дачић – Пемијер Србије освојила је 2.295 гласова, 18,96 % или 6 одборничких мандата. Листа Александар Вучић – Лебане не сме да стане освојила је 58,72% или 7,106 гласаова, укупно 20 одборничких мандата.

Испред СНС,  на основу резултата остварених на овим изборима, кандидатима за одборнике обратио се Иван Богдановић и истакао да је ово најбољи остварени резултат на локалним и парламентарним изборима ове странке у Лебану

Истакао је да је поносан на све што је до сада урађено за Лебане, првенствено, на одржавање 100 дана рада Владе РС у Лебану и на подршку добијену од државног врха за реализацију даљих пројеката. „Ускоро ћемо отворити савремени Центар за посетиоце, настављамо уређење локалитета Царичин град, у току је асфалтирање 17 саобраћајница, почеће да се гради нова пијаца, али и многи други пројекти су спремни за реализацију“.

Образован је Верификациони одбор који је размотрио извештаје о верификацији мандата, а затим се приступило свечаном  чину полагања заклетве. Заклетву је положило 27 од укупно 31 одборника.

На седници је тајним гласањем за Председника СО изабран Бобан Пејић који је и у претходном мандату био на тој функцији а изабран је са 23 гласа „За“. За секретара је једногласно изабран Братислав Исламовић који је такође био на тој функцији и у претходном мандату.

У оквиру последње тачке дневног реда изабрани су чланови Одбора за административна-мандатна питања. На овој конститутивној седници нису изабрани Заменик Председника скупштине али ни ново руководство.

Обраћајући се одборницима након избора председник Скупштрине општине Лебане  Бобан Пејић је нагласио да ће се трудити да се ради конструктивно и уз уважавање свих идеја без обзира да ли оне долазе од владајуће странке или опозиције. Пејић је нагласио да је задовољан претходним мандатом и тимским радом који је довео до заседања Владе Србије у Лебану поводом сто дана рада, али и многим пројектима међу којима је изградња Центра за посетиоце у Царичином граду чија је вредност износи 194 милиона динара, а финансира га Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре преко Програма интегралног развоја.

Председник Скупштине општине Бобан Пејић је подсетио и на значај подршке Владе Србије око изградње Хотела Царичин Град у вредности од приближно 200 милиона динара.

Ова општина је иначе и пример добре праксе када су у питању бројни пројекти које припрема и реализује њен пројектни тим, закључио је Пејић.

Одборницима се обратио и Мр Горан Јовић, најстарији одборник, и честитао  на добијеним мандатима.

Подели ово са пријатељима: