НИЧЕ ПРВИ ПОГОН У АГРОИНДУСТИЈСКОЈ ЗОНИ У КОСАНЧИЋУ

Небојша Ненадовић, Председник општине Бојник, Милош Ћирић, Начелник Јабланичког управног округа  и  Дејан Стојановић, заменик председника општине Бојник су данас обишли радове на изградњи производног погона у агроиндустријској зони у Косанчићу.

Инвеститор „Воћар-Косанчић“ гради производно-прерађивачки погон у коме ће се прерађивати воће и поврће из овог краја.

Радови теку планираном динамиком а тренутно се ради на постављању бетонске конструкције, истиче Небојша Ненадовић и са задовољством демантује гласине да се на овом месту ништа не ради .

Радови прве фазе ће бити завршени, највероватније, до Маја ове године а у току су преговори са још једним инвеститором о чему ће обавестити јавност са задовољством, истиче Небојша Ненадовић.

Милош Ћирић, Начелник Јабланичког управног округа је говорио о изградњи овог погона и  очекиваном утицају на развој пре свега општине Бојник али и целог Јабланичког региона.

Директор „Воћар-Косанчић“, Милан Аврамовић је истакао да радови теку планираном динамиком и да очекују да  радови прве фазе буду готови пре 1. Маја као и да је у плану да у почетку буде запошљено 70 радника а да ће се касније сукцесивно по фазама повећавати број радника. Очекују да ће бити запослено 20-30 високообразованих, стручних, технолога у развојном делу.

Овај производни погон има јако велики значај за пољопривредне произвођаче јер ће ту моћи да продају своје производе. Воћар почиње са формирањем својих воћњака али су капацитети такви да ће већи део воћа и поврћа куповати од локалних произвођаћа.

Подели ово са пријатељима: