ЛЕБАНЕ НЕЋЕТЕ ПРЕПОЗНАТИ

До 2027. године, Скок у будућност, развој Лебана, Expo2027, Лебане нећете препознати – истакао је Мр. Горан Јовић, шеф одборничке групе АВ Србија не сме да стане говорећи о капиталним пројектима и инвестицијам у општини Лебане. Нагласио је да се никада није више улагало у развој Лебана и да никада није било толико капиталних инвестиција.

Истакао је значај Парадајз феста у промоцији Лебана као највећег произвођача парадајза у Србији, да су своје посете најавиле делехације суседних земаља. Веома су битни контакти које Лебански произвођачи  парадајза остваре са произвођачима семена и другог репро материјала али са произвођачима механизације и откупљивачима.

Парадајз фест је за три дана трајања посетило 30 000 људи, нико није знао да Лебане производи највише парадајза у Србији а сада се о томе прича, истакао је Јовић.

Сложио се да треба да се ради на уређењу локалних путева колико то буџет омогућава и додао да многа средства у капиталним инвестицијама иду из Републике.

Јовић је истакао да се по први пут озбиљно ради на развоју општине Лебане, да су урадили приступне путеве за фабрику и да ће као и сви у Србији и да ће настојати да потенцијалним инвеститорима омогуће што боље инфраструктурне  услове и да се неће зауставити већ ће радити на довођењу новог инвеститора и отварању нове фабрике и радних места.

 

Подели ово са пријатељима: