ВРБИЦА-ПРАЗНИК ДЕЧИЈЕ РАДОСТИ У СУБОТУ 27.04

Туристичка организација општине Бојник позива све малишане и родитеље да дођу у суботу, 27.04., у порту цркве Св. Николе у Бојнику  да заједно обележимо Врбицу – празник дечије радости. Припремљен је разноврстан забавни програм – такмичење у ликовним и литерарним радовима и осликавању најлепших ускршњих јаја, игре без граница, плес са аниматорима, народне песме и игре и још много изненађења… Добро дошли!—-Поручују из Туристичке организацуије општине Бојник.

На овај најрадоснији дечији празник после свете литургије у порти цркве Св.Николе у Бојнику Туристичка организација општине Бојник у сарадњи са ТШ „Бошко Крстић“, Црквеном општином и уз благослов  Протојереја  Данила Николића, организује у Суботу, 27.04.2024., манифестацију Врбица – празник дечије радости.  

Кликни за увећану слику

Манифестација промовише традицију и обичаје везане за празник Врбице, у пусторечком крају познатији под називом „Лазарице“. У оквиру манифестације је организован литерарни и ликовни конкурс за ученике основних и средњих школа Јабланичког округа, такмичење за најлепше ускршње јаје, хуманитарни базар, игре без граница, дружење са аниматорима и још многа изненађења за најмлађе.

Манифестацију ће отворити најмлађи чланови културно-уметничког друштва „Белац“. Следи приредба ученика верске наставе Основне школе „Станимир Вељковић – Зеле“ и додела награда поводом васкршњег конкурса „Васкр празник радости“. Након тога, малишани ће моћи да се такмиче у осликавању и украшавању најлепшег ускршњег јајета,  да уживају и друже се са аниматорима и учествују у играма без граница.

У оквиру манифестације биће организован и хуманитарни базар „Љубав, вера, нада за лепши дечији свет“ на коме ће се продавати декоративни ускршњи предмети а прикупљена средства биће донирана ученичком фонду ТШ „Бошко Крстић“.

Подели ово са пријатељима: