Лебане- Фестивал цвећа Цветна башта

У Лебану је по трећи пут  одржана манифестација сајам цвећа. Манифестација је изложбено-шродајног карактера и одржава се под називом „Цветна Башта“. Организатор манифестације је Туристичка организација а генерални покровитељ сама општина Лебане.

Манифестација има добар одзив излагача али и посетилаца. Ове године је изложило петнаестак излагача из Лебана и Лесковца а многима је једна тезга била мала да изложе сво цвеће које су донели.

Поред тога што представе своје расаднике, своје „Цветне баште“ овај дан је и прилика да се произвожачи међусобно друже, размене искуства, договоре сарадњу и заједнички наступ на тржишту.

У околини Лебана поред производње поврћа под пластеницима мештани се у великом броју баве и производњом цвећа. Њихово тржиште су најчешће Лебане и Лесковац а многи продају и на кућном прагу док је у време короне била изтажена продаја путем уинтернета.

Манифестацију је посетио белики број Лебанчана. Многи су прошетали крај тезги које су мамиле митисом и шаренилом боја па су љубитељи цвећа одлазили руку пуних садница и већ одгајених биљака прелепих боја да украсе своје балконе, терасе и дворишта и обогате своју Цветну башту.

Подели ово са пријатељима: