ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2024

 У Бојнику је одржано такмичење под називом „Пажљивкова смотра“ чији је циљ да деца кроз такмичење, забаву и игру на лак начин науче да се безбедно крећу у саобраћају. Ово је било такмичење на нивоу општине Бојник а учествовала су деца предшколског узраста и Првог и другог разреда Основних школа.

Пажљивкову смотру су и ове године организовали Општински савет за координацију послова безбедности саобраћаја и Агенција за безбедност саобраћаја.

Деца су показала велико интересовање и радо одговарала на питања и решавала задатке не овом такмичењу. Питања и задаци су били из области понашања у саобраћају и били су прилагођени узрасту деце.

Драган Стојановић, члан Општинског већа истакао је да су малишани били подељени у 6 екипа и да су екипе имале по 4 члана, као и да су показали да знају правила понашања у саобраћају. У свим старосним категоријама проглашени су победници. За сву децу учеснике је био обезбеђен плазма кекс да се засладе а за освојено треће место награда је била кацига, за друго скејт а за прво тротинет ѕа сва четири члана екипе.

Много важније од освојених награда је стечено знање о правилима понашања у саобраћају. Бојник је мало место има само неколико обележених пешачких прелаза, семафора уопште нема, па је ово један од начина да се деца подстакну да на лак и једноставан начин кроз игру и забаву науче правила понашања у саобраћају.

Првопласиране екипе наступиће на регионалној смотри, а локална самоуправа логистички и финансијски ће помоћи даље такмичење малишана.

Подели ово са пријатељима: