К.У.Д. „БЕЛАЦ“ – 26 ГОДИНА ПЕСАМА И ИГАРА

Група ентузијаста из Бојничког села Придворица пре тачно 26 година формирала је културно уметничко друштво „Белац“. Од тада до сада ово друштво у континуитету ради на очувању фолклора овог дела Србије.

Поводоом 26 година постојања и врло успешног рада, уз подршку локалне самоуправе, Дома културе, истакнутих појединаца и бројних пријатеља КУД „Белац“ је одржао концерт у Дому Културе у Бојнику. На концерту су сем њих учествовали КУД „Завичај“ из околине Крушевца, КУД „Јасеница“ из Житорађе и Миљан Токовић, гуслар и фрулаш, из Медвеђе

Културно-уметничко друштво „Белац“ је било више пута награђивано а међу своје највеће успехе сматра гостовање у Италији, где је на позив Српске културне заједнице „Свети Сава“ из Валдања боравило у периоду од 21. до 23. маја 2016 у Вићенци и одржало целовечерњи концерт у Спортском ценру у месту Корнедо Вицентино.Такође су гостовали у Македонији, Прагу и Софији.

Овом свечаном приликом Томислав Марковић, уметнички директор КУД „Белац“из Придворице код Бојника, уручио је захвалнице заслужним пријатељима овог друштва и почасној председници Зорици Арсић.

Подели ово са пријатељима: