ЗДРАВ ДАН У ПРИДВОРИЦИ КОД БОЈНИКА

Манифестација под називом „Здрав Дан“ одржана је у порти цркве Св. Архангела Гаврила у Придворици код Бојника. Т.О.Бојник у сарадњи  са Установом Спортска хала и Спортским савезом општине Бојник организовала је манифестацију „ЗДРАВ ДАН“ за ученике нижих разреда О.Ш.“Станимир Вељковић Зеле“ истурених одељења у Придворици и Ђинђуши, чланове удружења пензионера из Бојника и штићенике дневног боравка „Дечја радост“ из Бојника.

Ова се манифестација одржава сада већ традиционално а програм намењен деци и старима је све богатији из године у годину.

Деца су показала своју спретност и брзину на полигону са препрекама, вежбала карате, играла се између две ватре, учествовала у спортском квизу док су пензионери научили неколико вежби погодних за њихово животно доба и прошетали Ускршњом стазом.

Дан је био прелеп па је боравак у природи пријао и старијима и млађима. Најмлађи су се радо послужили воћем а за то време докторка им је говорила о предностима бављења спортом и конзумирања здраве хране нарочито за децу која расту.

На крају овогодишње манифестације деца су посадила 6 украсних стабала од којих је једно јоргован.

О циљевима манифестације „Здрав дан“ , досадашњим резултатима али и плановима за даље говорио је Ивица Аранђеловић, директор туристичке организације и нагласио да ова манифестација има пуну подршку локалне самоуправе, спортске хале, спортског савеза али и других спортских удружења и позвао све да на Лазареву Суботу-Врбицу дођу цркву Св.Николе у Бојнику да ту проведу најлепши православни дечији празник.

Подели ово са пријатељима: