Брвнара Нови Алас гастрономски драгуљ Сијаринске Бање

У самом центру Сијаринске Бање, на обали Бањске реке, налази се прва брвнара изграђена у Бањи и у њој смештен прави гастрономски драгуљ, ресторан Нови Алас. У веома лепом амбијенту, уређеном у етно стилу, нуди домаће специјалите и велики избор пића уз врхунску услугу. А за оне који пожеле да остану на спрату је апартман.

Ресторан Нови Алас се налази на самој обали Бањске реке па се са тераса може уживати у погледу на реку, Бањски парк и Гејзер удаљен стотинак метара. Овде ћете ручати или вечерати уз жубор реке и песму птица. Овде су чести гости породице са малом децом, пензионери, лекари, спортисти и сви други који бирају боравак у природи.

Ресторан поред мале сале и свечане сале има три прелепе терасе са укупним капацитетом 140 места. Погодан је за романтичну вечеру у двоје, ручак са породицом, вечеру са пријатељима али и мања славља.

Овде ће вас послужити домаћим хлебом и погачом, сиром и кајмаком, спржом, домаћом димљеном вешалицом и свим другим ђаконијама које стижу са скаре а лети, када је ту већи број гостију, ту су и чорбе, јагњећа, телећа и наравно рибља.

Ресторан је породични а води га Славко Трајковић уз подршку ородице. Кренули су са малим, прича Славко, и ресторан градили мало по мало скоро из ничега. Изградили су прво централни објекат, па тераце, свечану салу, уредили апартман а за ову годину планирају да направе роштиљ на отвореном где би се на ражњу пекли прасичи и јагњићи  и крчкало испод сача.

Славко је пореклом из оближњег села и Сијаринску Бању воли од малена. Угоститељсрвом се бави више од 40 година а одувек је сањао да баш ту у Бањи отвори сопствени локал. Дугогодишње искуство резултовало је високим квалитетом услуге. Славко је одличан као конобар кад посужује своје госте али је и врхунски мајстор у кухињи када прави права гастрономска чуда, лепо аранжирана и дивног укуса.

Сијаринску Бању и ширу околину одлично познаје па својим гостима може да препоручи места за излете, као што су Ћоров водопад, Мркоњски вис, мало позната Туларска бања али и друга која само мештани знају.

 

 “ Пројекат “ ЈУГ НА МАПИ СРБИЈЕ “ , је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства информисања и телекомуникација, а реализује га Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“


Подели ово са пријатељима: