„Скок у будућност“ и ново лице Лебана

„Ја знам шта ово значи за Лебане, за југ Србије, шта ово значи за Царичин Град. Мало места у Европи има нешто из римског периода, а држава ће због тога уложити у сређивање целог града“ – Овим речима је председник Републике Србије Александар Вучић представио пројекте који ће бити реализовани у Лебану приликом излагања плана „Србија 2027 – скок у будућност”. Изложио је и шест приоритета: подизање животног стандарда грађана, убрзану модернизацију земље, развој инфраструктуре, затим индустријализацију, пољопривреду и животну средину, интегрални развој и Експо 2027.

Председник Вучић је рекао да се на овом плану дуго радило и да је свеобухватан, амбициозан, рађен са много енергије, ентузијазма и љубави. Додао је и то да је Експо 2027. искоришћен као повод да се Србија унапреди.

Неки од изузетно значајних пројеката у Лебану су на корак од финализације, а све на иницијативу председника државе и председнице Владе РС Ане Брнабић.

Тренутно се у Лебану ишчекује завршетак радова на Центру за посетиоце Царичин град у који је држава уложила 194 милиона рсд, у току је реконструкција Хотела и припрема за повећан број туриста. Како је председница Владе недавно најавила, с пролећа ће отпочети уређење централне пешачке зоне и изградња пасареле преко реке Јабланице, као и уређење Аутобуске станице и реконструкција Визиторског центра Теодора који ће постати мини хотел.

Реализацијом свих ових пројеката Лебане ће добити ново лице, а Србија ће добити шансу да се представи као модерна земља примамљива туристима и инвеститорима 2027. године на светској ЕКСПО изложби.

 

Подели ово са пријатељима: