УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА ДОМА КУЛТУРЕ У БОЈНИКУ

У току су завршни радови друге фазе доградње и опремања Анекса Дома Културе у Бојнику.

Ради се на партерном уређењу дворишта, поплочавању, постављању нове канализационе мреже, завршавају се радови на санитарним чворовима и електро инсталацијама.

По речима Дејана Стојановића, очекује се да ће ови радови  бити комплетно завршени за око месец дана и да ће се добити употребна дозвола.

У приземљу анекса су гардеробе и друге просторије намењене извођачима који наступају у Дому културе а простор на спрату је намењем двема сталним изложбеним поставкама. Једна ће поставка бити посвећена успомени на страдале 17.Фебруара а друга Фејату Сејдићу, легенди трубе  који је живео у Бојнику а своју славу стицао по целом свету.

Двориште је намењено летњим културним дешавањима, литерарним вечерима, ликовним колонијама…

На доградњи анекса ради се већ две године а до сада је уложено око 20 милиона динара док је само у завршну фазу уложено око 5,9 милиона. Највеше средстава обезбеђено је преко Министарства културе.

 

Изградњом анекса Дома културе створени су много бољи услови за извођење представа и многа друга културна дешавања али је и створен простор за сталну изложбену поставку. Део простора је намењен очувању сећања на страдале 17. фебруара а други део је у част музичког великана светског ранга који се родио и свој живот проживео у Бојнику а Бојник својом трубом давно поставио на мапе Србије, Европе и света.

 


“ Чланак је урађен у оквиру пројекта “ Бојник на мапи Србије “ , који суфинансира општина Бојник, а реализује Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Подели ово са пријатељима: