БОЈНИК-УЛИЦА БОЈАНА ТАСИЋА

У току је извођење земљаних радова на продужетку улице Бојана Тасића која ће спојити нови мост и вртић, пијацу, дом здравља и аутобуску станицу.Улица се продужава за 117 метара.Биће то модерна улица са 2 слоја асфалта, паркинг местима, са уређеном кишном канализацијом и допринеће растерећењу саобраћаја у самом центру Бојника а људима олакшати комуникацију, истиче Небојша Ненадовић, Председник Привременог органа општине Бојник.

Припреме за просецање ове улице су трајале нешто дуже због потребе да се купи земљиште преко кога прелази траса улице.

Небојша Ненадовић додаје да је вредност радова на продужењу ове улице 8-8,5 милиона динара и слична је износу потребних средстава за постављање декоративне расвете на новом мосту,  па је руководство општине Бојник изабрало да се прво изведу радови на продужењу ове улице а да се декоративна расвета постави на лето.

Радови теку планираном динамиком. Топло и суво време омогућава извођачима радова да раде и ових задњих децембарских дана. Како Небојша Ненадовић истиче радило се и викендом. Извођачи радова користе сваки тренутак да заврше радове да би могли да наплате. Небојша Ненадови наглашава да су средства обезбеђена и да нема проблема ни са плаћањем.

Улица Дејана и Бојана Тасића чини целину са тек изграђеним мостом преко Пусте Реке и део је урбане целине која настаје око Спортске хале, простора за спорт и рекреацију, за дружење, за спортске и друге манифестације и који млади већ сада радо користе. Ова улица пролази поред аутобуске станице и на свега пар десетина метара од пијаце па ће и приступ пијаци и паркирање бити мањи проблем. По асфалтирању улице  лакше ће се доћи и до централног вртића а и до дома здравља.

Пројекат изградње моста преко Пусте Реке са приступном саобрћајницом је један од капиталних пројеката за општину Бојник и сасвим сигурно разлог да се Бојник због тога нађе на мапи Србије.

 


“ Чланак је урађен у оквиру пројекта “ Бојник на мапи Србије “ , који суфинансира општина Бојник, а реализује Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Подели ово са пријатељима: