Трећи фестивал цвећа у Бојнику

У центру Бојника, на платоу око фoнтане, одржан је Трећи фестивал цвећа у Бојнику. Поред излагача из Бојника, Лебана и Лесковца цвеће је изложио и произвођач из околине Крушевца. На фестивалу су учествовала и деца из вртића П.У.“Ђука Динић“ са ревијом цветних костима и ђаци Основне школе „Станимир Вељковић Зеле“ који су се такмичили у прављењу најлепшег цветног аранжмана.

Организатор фестивала је Туристичка организација Бојник, а генерални покровитељ Општина Бојник.

Од директора Туристичке организације, Ивице Аранђеловића,  сазнајемо да је одзив излагача био добар и да је резаног и саксијског цвећа било на 12 штандова али и да ће идуће године бити излагача из целог Јабланичког округа.

На фестивалу је учествовала и новоотворена цвећара Златна ружа из Бојника.

Ову лепу манифестацију додатно су улепшала деца из пласне групе „Маслачак“ из суседног Лебана а по завршетку њиховог наступа и ревије цветних костима сва деца су заједно плесала предвођена кореографом „Маслачка“ и уживала у отвореном часу балета.

На фестивалу је проглашен најлепше уређен штанд а ђаци су се такмичили у прављењу пролећног аранжмана у слободној форми.

За најлепше уређен штанд награду је понео Атос Гарден центар из Лесковца, друго место расадник Стојановић а треће расадник Митић.

У Категорији “Најлепши цветни аранжман” победила је екипа Вилењаци али је ове године жири имао посебно тежак задатак јер су сви цветни аранжмани заслужили награду.

#фестивал #цвеће #изложба #расадник #костим  #вртић #школа #festival #cveće #izložba #rasadnik #kostim  #vrtić #škola

Подели ово са пријатељима: