ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ОМЛАДИНСКОГ И ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

На територији Јабланичког  и Пчињског управног округа у току је спровођење пројекта подршке развоју омладиског и женског предузетништва.

Драгана Белензада, Директорка Регионалне Развојне агенције Центра за развој Јабланичког и Пчињског региона нам је приближила овај пројекат.

Пројекат развоја омладинског и женског предузетништва суфинансира кабинет министра за равномерни регионални развој, градови Лесковац и Врање и по три општине из оба региона и Регионална развојна агенција центра за развој Јабланичког и пчињског региона. Пројекар се спроводи у две фазе. Прва фаза је усавршавање знања израде бизнис планова да би предузетници могли да конкуришу на друге конкурсе а друга је финансијско оснаживање предузетника да би успешније пословали.

Укупно је додељено 80 грантова подељених по 10 за сваку општину или град. Вредност појединачног гранта је 250.000,00 динара.

Циљне групе су пажљиво одабране а средства су намењена младима и женама. Жене су стуб сваке породице али је мало предузетница и власница пољопривредних газдинстава па је потребно охрабрити их и помоћи им да брже и лакше развију свој бизнис пре свега на Југу Србије где је незапосленост већа а плата мања него у већим привредним центрима као што је Београд.

Млади у великом броју одлазе из ових крајева па управо због тога треба пружити сваку могућу помоћ и подрушку онима који желе да остану да ту развију свој бизнис тако да од њега могу да живе и издржавају породицу.

Подршком развоју омладинског и женског предузетништва практично се доприноси равномернијем регионалном развоју Јабланичког и Пчињског региона, унапређењу услова за живот и рад и стварању повољне економске климе али и побољшању стандарда живота локалног становништва.

По речима госпође Белензада циљ пројекта је испуњен самим тим што је више предузетника аплицирало за ова средства него што је било грантова за доделу.“ Пројекат “ ЈУГ НА МАПИ СРБИЈЕ “ , је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства информисања и телекомуникација, а реализује га Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“


Подели ово са пријатељима: