Одржана трећа седница СО Лебане

Одржана је трећа седница Скупштине општине Лебане а најважнија тачка дневног реда је била усвајање буџета за ову годину. Седницу је отворио и присутне поздравио Председник СО Лебане Бојан Пејић. На почетку седнице потврђен је мандат одборницима СО Лебане и то: Милану Станковићу, Игору Илићу и Саши Крстићу.

О Буџету општине Лебане за 2024.годину одборнике је известио Руководилац одељења финансија Саша Младеновић. Истакао је да је буџет темељно планиран у износу од 1.050.000.000 рсд, где је ушло финансирање институција, манифестација, образовања,  дечије и социјалне заштите, уређење саобраћајница, пројекти омладине и спорта, културе и информисања, енергетска ефикасност, као и за пројекте чија је реализација планирана у овој години.

 

Одборницима се обратио Иван Богдановић, Председник општине Лебане и истакао да је општина Лебане спремна и за нове пројекте значајне општини и мештанима и додао да ће Лебане у наредном периоду добити потпуно нови изглед, ново лице, захваљујући подршци Владе Републике Србије.

У даљем току седнице усвојени су извештаји о раду и финансијски извештаји за 2023. годину: Установе за спорт „Спортско рекреативни центар“, Дома културе „Радан“, Библиотеке „Бранко Радичевић“, Туристичке организације општине Лебане и Центра за социјални рад. Разматрани су захтеви ЈКП Водовод, ЈКП Комуналац, ЈКП Ветеринарска станица и ЈП Лебане из Лебана за давањем сагласности за потписивање уговора из делокруга њиховог посла и надлежности.

Посебан апел грађанима је упућен да не наседају на наговоре адвоката и туже оопштину због експропријације, јер једино правни заступници и судови имају корист.

Заменик председника општине Лебане Горан Лазаревић говорио је о успостављању сарадње између општине Лебане и градске општине Звездара. Према његовим речима овакви видови сарадње имају вишеструке бенефите са циљем стварања повољног оквира за развој међусобних пријатељских односа страна потписница, као и потенцијална реализација заједничких активности у областима привреде, образовања, спорта, екологије, информационих технологија и туризма, наорчито је важна размена искуства две општине.

На овој седници донето је решења о именовању директора Туристичке организације општине Лебане. Према речима начелнице Тање Богдановић, једини кандинат који се јавио на конкурс је досадашњи в.д. директор Марко Денић дипл.правник из Лебана. Марко Денић (1991) је дипломирани правник из Лебана и именован је за директора  ове  организацие на период од 4 године.

Одборницима су се обратили и Председник СО Бобан Пејић и Шеф одборничке групе Александар Вучић-Србија не сме да стане Мр. Горан Јовић.

 

Све тачке дневног реда са данашње седнице усвојене су већином гласова одборника.

Подели ово са пријатељима: