Царичин град и Лебане у жижи интересовања јавности

Магазин Реал Естате у последњем броју објавио је текст о интегралном развоју Србије, где је наведено да наша земља има изузетна природна и културна богатства и да сада има нови приступ напретку.

Кроз ревитализацију и уређење нашег културно-историјског и природног наслеђа, до отварања светске изложбе Expo 2027 у Београду, посетиоци из целог света имаће прилику да посете обновљене локалитете удаљене на само пар сати од главног града.

На листи места које треба посетити налази се и општина Лебане. Сви пројекти који се тренутно раде у нашој општини и сам локалитет из 6. века – Царичин град завређују пажњу јавности.

Како се истиче у овом магазину, неки крајеви Србије, поготово југ, више деценија су били неправедно запостављени. Од 2021. године кроз интегрални развој Србије покренуто је више пројеката којима ће се трансформисати пејзаж наше земље и оживети неки крајеви.

 

У сам Царичин град, где се врше археолошка истраживања преко 100 година, није улагано. Сада на иницијативу државног врха, улажу се значајна средства у сам локалитет, али и у цео крај, Царичин град стављен је и на мапу значајних места у Србији које треба посетити.

 

О свим потенцијалима југа, Лебана и значајним пројектима можете читати у магазину од 36.стране.

Подели ово са пријатељима: