МЛАДИ СПОРТИСТИ ЛЕБАНСКИХ СЕЛА

Данас смо у дому Марка  Доцића из Великог Војловца крај Лебана за кога спортски стручњаци кажу да је један од нај талентованијих боксера у тешкој категорији (до 92 кг) у Србији, некадашњег репрезентативца, тренуто члан прволигаша из Ниша – екипе БК Наиссус. Марко живи у породичном дому у Великом Војловцу крај Лебана а за клуб „Naisus“ из Ниша боксује Прву лигу Србије.

Боксом је почео да се бави 2014. године са 15 година живота до сада је учествовао на више светских и европских турнира. Најзначајније су му Медитеранске игре у Шпанији а најдража медаља му је не златна већ бронзана када је изгубио од Руса троструког првака Европе и том приликом дао најбољи почетнички деби за репрезентацију Србије на такмичењу „Златна рукавица “ у Арени у Београду. Био је шампион државе више пута а ту је и много других златних, сребрних и бронзаних медаља.

Највеће искуство му је боксовање за клуб „Пинк Пантер“ из Штипа за који је боксовао регионалну лигу.

Има добру сарадњу и са Дарком Станковићем и боксерима из Лебана, са тренерима клуба из Бојника са којима често тренира без обзира што сада боксује за Нишки „Naisus“. У теретану одлази у Лесковац а опремио је и простор за вежбање у свом дому. Уз мало организације све функционише као и у граду. Најважније му је бављење боксом а у породичном бизнису помаже колико може.

Марко каже да деца у селу имају комбиновани спортски терен где могу да играју кошарку и фудбал али најближи спортски клуб је у Бошњацу а ако желе да се баве нечим другим то могу у Лебану.

Са задовољством нам је говорио и о једном другом начину бављења спортом са циљем добре забаве и очувања традиционалних Српских витешких надметања. 

Марко, његов брат а и остали млади људи из њиховог села али и околине радо учествују у спортским играма младих али и у оквиру Михољских сусрета села.

Изразито такмичарског духа, жељни адреналина борбе и доброг дружења позивају све да 8 јуна дођу на мегдан, да учествују у Омладинским спортским играма којима је ове године домаћин село Велико  Војловце. Такмичење ће се одржати на спортском терену заједничком за њихово село и село Доње Врановце.

Радују се такмичењу и још више добром дружењу. Воле победу али им је исто тако  битно и да буду добри домаћини другим екипама,  каже да је најбитније од свега добро дружење.

Ова такмичења окупе младе људе из целе Лебанске општине, друже се и такмиче, стварају нова пријатељства и обнављају стара, навијају за своје фаворите и са собом понесу нове успомене и понеки сувенир, медаљу, пехар или мајицу са слоганом такмичења а домаћини још дуго препричавају догодовштине и спремају се да наступе и наредне године.

 
 
 Чланак је урађен у оквиру пројекта “Оживљавање села у општини Лебане“ , који суфинансира општина Лебане, а реализује Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.


Подели ово са пријатељима: