СЕЛО ОБИЛИЋ ДОБИЈА АСФАЛТНИ ПУТ

У Бојничком селу Обилић у току је асфалтирање приступног пута. ширине 4м и дужине 2,8км. Процењена вредност пројекта је 36 милиона динара.

Радове је обишао Небојша Ненадовић, председник општине Бојник са сарадницима   и том приликом је истако да се овај пут гради захваљујући ангажовању Александра Вучића да овај пут уђе у план рада предузећа Путеви Србије. а радове изводи предузеће Trace.

Асфалтира се прва деоница пута, а већ сутра ће се знати да ли ће средства за асфалтирање друге деонице обезбедити Република у супротном то ће учинити локална самоуправа из сопствених извора, истиче Небојша Ненадовић, и додају да ће се овај асфалт спојити са асфалтом у селу Кацабаћ.

По први пут од свог постанка село добија асфалт па је радост мештана због тога још већа. Сада ће ђаци лакше стизати до школе, запослени на посао а у сезони бербе воћа плодови се неће оштећивати током транспота  као до сада.

У суседном селу Косанчић је у изградњи погон за прераду воћа и поврћа па мештани већ планирају повећање површине под воћњацима а многи ће пронаћи и посао управо у овој фирми па ће захваљујући асфалтном путу моћи да путују  свакодневно на посао.

Марко Благотић, мештанин нам је говорио о задовољству мештана али и предностима које мештани већ сада осећају као што је да сада до суседног села стижу много брже и са дупло мањом потрошњом горива а откупљивачи ће сада долазити до центра села по воће.

Обилић се налази на врху брда па је свака јача киша односила пут. У селу по попису из 2011. године 47 становника у 35 домова. Захваљујући републичком пројекту „Кућа на селу за младе брачне парове“ село је постало богатије за једну петочлану породицу.

Село Обилић има богату историју, у њему је донесена одлука о подизању Јабланичко-Топличког устанка и сада је у центру села Спомен парк.

Подели ово са пријатељима: