СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У ЛЕБАНУ

Овог викенда су у Лебану одржане Спортске игре младих у Спортској хали и на теренима Ф.К.“Радан“ у Лебану. Учествовала су деца школског и предшколског узраста из општина Лебане и Бојник док је долазак деце из Медвеђе изостао.

Такмичење је отворено паљењем ватре, испаљивањем конфета и трака и дружењем са маскотом.

Деца су се такмичила у више дисциплина у оквиру својих старосних група, трчање  на 60м, између две ватре, баскет, рукомет и мали фудбал, док се за одбојку и одбојку на песку још увек не зна термин утакмица.

Важније од такмичења били су забава и дружеље а на њиховим лицима су целог дана блистали осмеси.

Овај караван радости и пријатељства ове године слави свој 10 рођендан и једна је од највећих манифестација аматерског спорта и сваки пут окупи веома велики број младих.

Такмичења су у неколико нивоа, сада је одржано општинско, следе регионално и републичко…

На следећи ниво, регионално такмичење, пролазе освајачи првог и другог места. Екипе из Бојника су освојиле прво место у игри Између две ватре и малом фудбалу, док је 5 појединаца прошло на регионално текмичење у дисциплини трчање на 60 метара док су остала места припала екипама и појединциа из општине Лебане.

Регионално такмичење се очекује за месец дана на истом месту а ми свима честитамо на успеху и освојеној прилици за даље такмичење.

Деца су имала прилику и да напишу поруке пријатељства што су многи и урадили.

Подели ово са пријатељима: