ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА У ЛЕБАНУ

Овог викенда је у Лебану, традиционално, организована VIII Национална изложба паса свих раса, ЦАЦ Лебане. Организатор је било Кинолошко друштво „Радан“ Лебане уз подршку Туристичке организације Лебана и Општине Лебане.

На помоћном фудбалском терену окупио се велики број излагача и посетилаца. Изложено је више од 160 паса свих раса и старосних група, власничких али и из одгајивачница. Учесника је било из целе Србије и из околних земаља па је тако ова изложба имала интернационални карактер.

На овој изложби псе су процењивале еминентне судије из Србије а генерални спонзор овог  DOG SHOW спектакла био је M&J TRADE са својим Натурал траилер производима за победнике у свим категоријама обезбедио је награде и храну а свим учесницима је поделио промо пакете.

Петар Миљковић, члан Кинолошког друштва „Радан“ Лебане, организатора спектакла, за наш портал је изјавио да је задовољан бројем пријављених паса, у каталогу их је више од 160, када се упореди колико паса буде на другим изложбама. Петар одгаја Сибирске Хаскије али како је део организационог тима није овде изложио своје псе.

На изложби се окупио велики број љубитеља паса који су могли да виде расе као што су немачки овчар, бернардинац, доберман, чау чау, самојед, хаски, кане корсо, џек расел теријер, бишон, али и ловачке псе као што је Балкански тробојац.

На овим изложбама пси добијају оцене на основу којим се одређује да ли ће бити за расплод, чување, такмичење или ће бити искључени из своје лозе ако не задовољавају стандарде своје класе и старосне групе. Добијене награде и реноме родитеља и одгајивача много утичу на цену штенаца ових кућних љубимаца, да подсетимо да штене награђиваних родитеља може да достигне цену половног аута.

Овакве изложбе истакну квалитет али су и добро место за дружење љубитеља животиња.

Подели ово са пријатељима: