Први мај на Брестовачком језеру 2023

Брестовачко језеро, бисер Радана, и ове године привукло је многе да Првомајске празике проведу овде, на његовим обалама, подно Радан планине.

Неко је дошао на Првомајски уранак, целодневни излет, али многи су овде своје кампове поставили већ у Петак. Ове године време је било уз љубитеље природе, диван, топао дан, баш какав треба за уживање у природи, роштиљ, котлић или прасенце на ражњу уз весело друштво.

На обалама Брестовачког језера били су углавном млади али сваке године је све више кампера и излетника из околних градова, Лесковца, Ниша и Прокупља.

Две групе музичара, трубачи и хармоникаш са гитаристом, ишли су од групице до групице излетника али се веселило, дружило, шалило и играло и уз мало модерније звуке са многобројних звучника.

Док су млади били крај језера старији су и ове године углавном били у двориштима својих сеоских кућа где су из запећка извукли ражањ, котлић и сач а пекле су се и погаче и пите у црепуљи. Присетили су се јела своје младости и дружили са унуцима, комшијама и рођацима.

Овом се малом одмору, продуженом викенду, радују запослени, студенти и ђаци али и баке и деке који су добили прилику да уживају у друштву својих породица. Села су била тако пуна као да нико није остао у граду. Скоро да није било сеоског дворишта у коме није био паркиран аутомобил а капије и кућна врату широм отворени.

Погледајте како је било ове године.

Подели ово са пријатељима: