ЈЕЗЕРО – УРЕЂЕЊЕ ИЗЛЕТИШТА

У сусрет Првомајским празницима Ј.К.П.“Јединство“ Бојник чисти и уређује излетишта. Очишћен је од комуналног отпада простор на језеру код бране.

Како нас је информисао Драган Љубисављевић, директор Ј.К.П.“Јединство“, на чишћењу излетишта од комуналног отпада раде радници на такозванм „јавним радовима“, и ово је њихов први радни дан и радни задатак. Сличну акцију ће организовати и на простору уређеном за излетнике на Радану и то пре првомајских празника, као и да ће акције понављати током целог летњег периода.

Позвао је излетнике да отпад остављају у контејнере и корпе за пластике како би их излетиште сачекал лепо и чисто када поново дођу.

На обали језера, поред бране, највише је било одбачених пластичних и стаклених флаша, кеса и лименки. Поред саме корпе за одлагање пластике радници су покупили 5-6 џакова отпада и одложили у предвиђену корпу.

Очишћен је простор и са једне и са друге стране бране. Поред столова са клупама покупљени су и затварачи, пикавци и слично да би простор за излетнике био леп, чист и уредан.

Брестовачко језеро је постало једно од најпопуларнијих излетишта не само у Бојнику већ у целом Јабланичком округу. За Првомајске празнке сваке године се окупи велики број излетника, многи кампују и по неколико дана.

Подели ово са пријатељима: