МАКСИМАЛНИ ИЗНОС ЗА ЗАДРУГУ „ВЛАСИНА ФРУИТ“ НА КОНКУРСУ МИНИСТАРСТВА

Пољопривредна задруга Власина фруит у Власотинцу добила је максималних 7,5 милиона динара на конкурсу Министарства за бригу о селу. Тројни уговор потписали су јуче ресорни министар Милан Кркобабић, председник општине Власотинце Братислав Петровић и  директор задруге Милан Јовановић.

-Овим средствима набавићемо расхладну опрему и опрему за пребирање воћа, а општина ће нам помоћи у побољшању прилазног пута објекту. Изузетно смо задовољни што смо добили могућност да унапредимо рад на овај начин – каже Милан Јовановић директор задруге.

-Драго ми је што су наши људи увидели могућност да путем удруживања могу да остваре боље резултате и веће приходе – наглашава председник општине Братислав Петровић и позива пољопривреднике да се организују.

Задругу Власина фруит формирало је прошле године петоро задругара, помаже им још 20-ак коопераната и већ послују са неколико домаћих фирми. Располажу земљиштем укупне површине девет хектара на чије се две трећине налазе засади јагодичастог воћа, док је на једној трећини засађено  коштићаво воће.

Ово је трећа задруга у власотиначком крају која је у последњих неколико година добила бесповратна средства Министарства за бригу о селу. Пре Власина фруит-а, новац за опрему добиле су задруге Мед и воће и Росуља

Подели ово са пријатељима: