Југ Србије се захваљује Ани Брнабић

„Радан кластер“ – Туристички кластер раданског подручја који покрива територије општина Лебане, Бојник, Куршумлија, Медвеђа и Прокупље захваљује се Председници Владе Републике Србије Ани Брнабић, на подршци коју је пружила нашем крају. Југ Србије је у претходном периоду добио велику подршку у реализацији значајних пројеката, као и у оживљавању туризма, привреде и живота у целокупној области.

Недавно је Брнабић објавила је да се радови на Центру за посетиоце надомак Царичиног града приводе крају, поделивши и тренутне снимке градилишта, тиме је овај пројекат стављен у жижу јавности и представљен као део националног пројекта „Србија 2027 – скок у будућност“.

Брнабић је тада истакла и следеће: „Први пут ће од Центра за посетиоце до самог археолошког локалитета водити поплочана стаза, а спремамо још много изненађења која су Царичин град, Лебане и читав јабланички округ заслужили“, најавивши и ускоро отварање овог савременог центра.

Ана Брнабић као Председница Владе Републике Србије општину Лебане је посетила 4 пута, а посебан значај Лебану је дат одржавањем 100 дана рада Владе фебруара прошле године. У току последње посете обишла је и хотел у центру Лебана који је претходне године добио новог власника и где је у току санација објекта. Речима подршке охрабрила је власника на даља улагања и целом крају дала наду да ће Лебане бити на значајној туристичкој мапи.

Самим залагањем да се среди пут преко Радан планине направљен је велики корак у развоју југа Србије, спајањем јабланичког и топличког округа, повезивањем Царичиног града, Ђавоље вароши, налазишта Плочник и Пролом, Сијаринске, Куршумлијске и Луковске бање.

 

Подели ово са пријатељима: