Дан Општине Бојник 2019

У Понедељак, 07.Октобра, Свечаном седницом СО Бојник, обележен је Дан Општине Бојник. По први пут је ове године Дан Општине обележен 07.Октобра, у част сећања на дан ослобођења Бојника у Великом рату. Свечаност је почела наступом фолклорног ансамбла КУД“Белац“ из Придворице, у пратњи трубачког оркестра Исидора Зећировића, на тргу у центру Бојника.

Програм је настављен свечаном седницом у сали Дома Културе. Вокални ансамбл „Либеро“ из Лесковца извео је химну „Боже Правде“ . Седници су присуствовали, између осталих, Председници општина Лебане и Медвеђа, представници општине Власотинце,полиције,војске, цркве и гости из Северне Македоније, из Општине Ранковце, на челу са градоначелником, Ивицом Тошевским.

Седницу је отворио Председник Скупшине Општине Бојник, Дејан Стојановић честитајући празник и пожелевши добродошлицу гостима. Сумирао је резултате рада локалне самоуправе. Приказан је промотивни филм о резултатима рада у претходних годину дана.

Присутнима се обратио и Председник Општине, Небојша Ненадовић. Своје обраћање је започео кратким излагањем о историјским догађајима на дан 07. Октобар у Великом рату када је ослобођен Бојник. У даљем излагању говорио је о плановима за развој Бојника, инфраструктурном опремању агробизнис-индустријске зоне у Косанчићу, запошљавању пре свега младих,улагању у пољопривреду… У току свечане седнице потписан је споразум о сарадњи са Општином Ранковце из Северне Македоније и додељене су октобарске награде.

Између осталих награђени су Октобарском наградом Драган Стевановић, државни секретар, за допринос унапређењу инфраструктуре у Бојнику, Саша Цакић,помоћник председника за допринос развоју пољопривреде и Срђан Ивковић, тренер женског одбојкашког клуба, за допринос развоју спорта, као и ученици генерације новчаном наградом.

По додели награда у уметничком делу програма наступили су глумци Трстеничког позоришта, предвођени Милошем Милошевићем Шиком, вокални ансамбл „Либеро“ и трубачки оркестар Исидора Зећировића.

Подели ово са пријатељима: