Златни котлић Бојника 2019

Такмичење у кувању, Златни котлић Бојника, одржано је четврти пут 28.09.2019-те, на платоу испред Спортске хале у Бојнику. Такмичило се у две категорије, кувању рибље чорбе и од ове године новој категорији припремању Раданског гулаша.Екипа је могла да се такмичи у само једној или обе категорије, по свом избору.Такмичење је организовала ТО Бојник, под генералним покровитељством Општине Бојник.

Организацији су дали свој допринос бројни спонзори, који већ традиционално подржавају све манифестације у Бојнику. На такмичењу је учествовало 13 екипа. Највише учесника је било из Бојника и околине, али су ту биле и екипе из Лесковца и Птуја, из Словеније. Добром расположењу допринели су чланови КУД „Белац“ из Придворице својим наступом али и један од локалних трубачких оркестара, по којим је Бојник познат. Док је ватра под котлићима пуцкетала, а чорба и гулаш се крчкали добро расположени такмичари су и коло заиграли, такмичили се у пикаду и надвлачењу конопца.

Награђени су такмичари, за освојена прва три места, пехарима, котлићем, скаром и тигањем у обе категорије. У припреми рибље чорбе победили су „Мачори“ из Чечине, друго место је припало „Змају са Радана“ а треће екипи Спортске хале. Најбољи гулаш је припремила екипа „Змаја са Радана“, други су били ловци из ЛУ „Подгора“ из Косанчића, док је треће место и у овој категорији освојила екипа Спортске хале.

Народна библиотека „Вук Караџић“ је добила пехар за најлепше уређен штанд, а све екипе захвалницу за учешће на овом, забавном, такмичењу.

Подели ово са пријатељима: