Уређење сеоских путева у општини Бојник

У току су радови на уређењу сеоских путева на терторији општине Бојник. Извођач радова је локално комунално предузеће Ј.К.П.“Јединство“ а тренутно се ради на путевима у махали Кајласи у селу Горњи Брестовац и Радосинци у Магашу.

Путеве равнају и насипају шљунком, каже Небојша Ненадовић, Председник општине Бојник и подсећа да је средином Јула месеца асфалтиран пут кроз село Мрвеш.

Пројектна документација је рађена за асфалтирање путева за село Мрвеш, до Обилића и Ћуковца, за Лозане и Турјане, улицу у Великој Црквици и за махалу Гусинци у селу Магаш. Само 5 месних заједница на територији општине Бојник нема асфалтиран приступни пут и улучну расвету. Уличног осветљења нема у Ивању, Ображди, Лозану,Савинцу и Зоровцу.

За пројекте за које је урађена пројектна документација чекају су конкурси министарстава.

У тренутку снимања уређиван је пут Горњи Брестовац – Славник који пролази кроз Брестовачку махалу Кајласи. Пре око 2 године на овом путу је направљен нови мост  а сада ће пут бити поравнат и насут шљунком. По завршетку радова у овој махали, радници су са машинама отишли ка махали Радосинци у селу Магаш.

Мештани са којима смо разговарали, Моша и Раде, су изразили задовољство што се ради на одржавању овог пута који осим мештана ове махале користе и мештани Славника који се снабдевају у продавници у Брестовцу а често у самој махали доносе да продају откупљивачима печурке, купине, шипурак…

 


“ Чланак је урађен у оквиру пројекта “ ПУСТОРЕЧКО СЕЛО “ , који суфинансира општина Бојник, а реализује Радан Пуста Река портал. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Подели ово са пријатељима: