Постављен камен-темељац у агро-индустријској зони Косанчић

У Агро-индустријску зону у селу Косанчић код Бојника стигао је први инвеститор са инвестицијом вредном 10.000.000 евра. Постављен је камен темељац производног погона који ће почети са радом у Мају 2024. године. У првој фази радиће 35 радника а већ 2025. тај број ће бити дуплиран на 70 радника.

Камен темељац су са породицом Петровић, инвеститорима, поставили Небојша Ненадовић, Председник ПО Бојник, Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, Драган Стевановић, државни секретар Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

Производни погон фабрике “Воћар Косанчић”  ће се простирати на више од 8.000 квадратних метара. Ово ће у ствари бити комплетан прерађивачки центар. где ће се воће и поврће прерађивати у сокове, џемове, кашице али и замрзавати и сушити, класично и лиофилизирањем. Посебна пажња ће бити посвећена воћу и поврћу произведеном по принципима органске производње.

Како је у свом излагању за наш РПР портал истакао господин Слободан Петровић, производиће само део воћа које ће овај погон прерађивати док ће остале количине откупљивати од својих партнера, пољопривредних произвођача. Овде већ сада имају воћњак на 8 хектара а ових дана почињу не само са грађевинским радовима на изградњи погона већ и са подизањем воћњака на 80 хектара земљишта у власништву или под закупом.

“Воћар Косанчић”  ће, по плану, почети са радом 1.Маја 2024. године и то откупом јагоде и купине. Пољопривредници се надају доброј сарадњи као и  да ће мали произвођачи моћи да продају своје воће и прошире своје воћњаке.

Породица Петровић, инвеститори, потичу из Косанчића, свој родни крај веома воле па их је то подстакло да инвестирају баш овде, у Агро-индустријску зону Косанчић са жељом да подстакну развој свог родног краја.

Небојша Ненадовић са поносом истиче своје задовољство да је за време његовог трећег мандата стигла овако велика инвестиција, 10 милиона евра, да се гради нова фабрика која ће већ на пролеће запошљавари 35 радника а 2025. запошљаваће већ 70 радника. Изградња Агро-индустријске зоне почела је 2019. године и прва фаза је урађена за годину дана и у њу  уложено милион евра. Рад се следећих година наставио по фазама па сада агро-индустријска зона има асфалтиране улице, струју, воду, кишну и фекалну канализацију…

Држава ће стати иза сваког примарног пољопривредног произвођача, иза сваког прерађивача, иза сваке инвестиције као што је ова данас у Бојнику. Надам се, на срећу власника, да ће бити пуно разлога да се овде посао шири и да ћете добити могућност за нека нова радна места, као и могућност да самостално крећете у пољопривреду производњу јер ћете имати коме да продате. На крају крајева, оваквој једној фирми пружају се нове могућности за извоз – поручила је министарка и говорећи о споразуму потписаном са Кином истакла могућности Кинеског тржишта за овакве велике произвођаче-извознике.

Подели ово са пријатељима: