ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ БОЈНИК

Александра Чамагић, помоћница министра при Министарству за бригу о породици и демографију у Влади републике Србије данас је била у радној посети општини Бојник где је са Небојшом Ненадовићем, председником општине, Дејаном Стојановићем замеником председника и осталим сарадницима разговарала о могућности побољшања демографске ситуације и примени мера пронаталитетне политике у општини Бојник.

У дужем разговору дошло се до закључка да су неопходна нова радна места да млади не би одлазили и да би се длучивали на више од једног детета.  Наде се полажу у Агроиндустријску зону и долазак инвеститора који би запошљавањем младих допринели побољшању демографске структуре и зауставили одлив младих у веће центре.

Како председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, наглашава општина је и до сада одговорно приступала и помагала породицама око набавке уџбеника, спортских и других активности младих али и о младим пољопривредницима субвенцијама за развој пољопривреде.

Александра Чамагић, помоћница министра, била је пријатно изненађена чињеницом да деца имају обезбеђен превоз до предшколске установе и школе. Похвалила је руководство и за увођење уличне расвете у селима. Поред тога изразила је наду да ће пут преко Радана повезавши ове регије допринети и њиховом економском развоју што ће сигурно позитивно утицати и на побољшање демографске ситуације и похвалила општину Бојник што ће приступити изради Стратегије локалног развоја у наредних 10 година у којој ће се повести рачуна и о демографској ситуацији.

Подели ово са пријатељима: