ДАН ШКОЛЕ – С.Т.Ш. „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“ ЛЕБАНЕ

У сали Дома културе Радан у Лебану, у склопу „Новембарских дана културе“  а поводом Дана школе С.Т.Ш. „Вожд Карађорђе“ и предстојећег Дана општине Лебане, додељене су награде најбољим ученицима у школској 2022/23 години.

Поред ђака генерације, које је  локална самоуправа до сада сваке године награђивала, председник Иван Богдановић је новчанЕ наградЕ и похвалЕ ове године уручио  и носиоцима Вукових диплома, ученицима који су у текућој школској години,  на такмичењима на републичком нивоу освојили неку од прве 3 награде, њиховим менторима, ђацима који су похађали семинаре у истраживачкој станици Петница.

Председник Иван Богдановић је рекао да је ове школске године повећан број уписаних ученика у средње школе у Лебану, као и да је број првака за 30 већи у односу на прошлу годину.

„Општина Лебане улаже новчана средства као подршку образовању, а како би ученицима и њиховим родитељима олакшала школовање. Из буџета општине Лебане ове године је опредељено 75 милиона за образовне установе и 81 милион за вртић. Издвојио бих да  пету годину заредом награђујемо и надарене студенте са наше територије. За 4 године награђено је укупно 102 студента, а конкурс је тренутно у току за наредно награђивање“ истакао је Иван Богдановић обраћајући се присутнима.

Ове године награђено је 55 ђака и 2 ментора, а из буџета је издвојено 385.000 динара за ову намену.

По заршетку доделе награда и признања одржана је свечана академија поводом Дана С.Т.Ш. „Вожд Карађорђе“. Присутнима се обратио директор школе, Мирко Пешић, честитао добитницима награда и признања и захвалио гостима што су својим присуством увеличали овај догађај.

Ученици су кратким филмом приказали своју школу а затим је следио културно-уметнички програм који су припремили са својим наставницима. Програм је био богат и разноврстан и посвећен очувању традиције. Приближили су нам песмом, стиховима и глумом неко раније време, романтично и сетно, говорећи на дијалекту свога краја причали су нам „Приче душе“ ауторке Хермине Златановић из Печењевца. Бурни аплаузи су показали да су овим причама дирнули душе гледалаца.

 

Подели ово са пријатељима: