Дан Општине Бојник 2023.године

Свечаном седницом Скупштине општине у сали Дома културе обележен је 7.октобар,  Дан општине Бојник. На почетку свечаности изведена је химну „Боже правде“ .

Присутнима се обратио Председник Скупштине општине, Драгиша Димитријевић и на почетку свог излагања поздравио уважене госте, Миомира Ђорђевића државног секретара, Милоша Ћирића, начелника Јабланичког округа, Борче Спасовског Председнка  братске општине Ранковце из Северне Македоније , председнике и представнике општина из окружења, правосудних и безбедоносних органа, суда,полиције и војске, као и великодостојнике Српске православне  цркве.

Приказан је филм о резултатима оствареним између два октобра.

Присутнима се обратио Небојша Ненадовић, Председник општине Бојник, и сумирао шта је урађено у  претходној години. Нагласио је да је, без обзира на неповољан  геополитички и географски положај, општина Бојник захваљујући подршци Владе Републике Србије и настојањима да се подстакне равномеран регионални развој, постала пожељно место за улагања.

Бојник је добио нови мост, настављени су радови, по фазама, на уређељу амфитеатра на платоу испред Спортске хале и уређењу кеја, завршава се изградња звоника а најзначајнији инфраструктурни пројекат је пут преко Радан планине који ће, како се очекује, подстаћи развој туризма у целом региону повезујући 4 бање, Царичин град, Ђавољу варош и Брестовачко језеро.

Небојша Ненадовић, председник општине Бојник је уручио Октобарске награде и признања. 

Октобарске награде општине Бојник за 2023. годину уручене су  Николи Селаковићу, министру за рад, борачка и социјална питања за изузетан допринос унапређењу социјалне заштите и подршке породицама на територији Бојника, Јездимиру Младеновићу за залагање у области донација и помоћи око реализације започетих пројеката на пољу инфраструктуре и Милошу Шики Милошевићу за допринос у развоју културе.

Октобарске захвалнице добили су Јана Дојчиновић, одбојкашица Женског одбојкашког клуба Пуста река за изузетан допринос у афирмацији спорта, Милан Благојевић за залагање  око уређења објеката које користи предшколска установа „Ђука Динић“ и Леа Стојановић најбоља играчица КУД „Белац“.

Спортска признања ове године припала су Ивици Аранђеловићу за промоцију Бојника у области планинарства и Јани Михајловић одбојкашици „Пусте реке“. У име награђених обратио се Милош Шика Милошевић.

Подели ово са пријатељима: