Асфалтирање новог моста на Пустој Реци

Бојничани су на овај мост чекали скоро 40 година а сада се радовима на мосту види крај. Мост и приступна улица из правца пијаце су асфалтирани. Завршавају се радови на паркингу поред те нове улице а део Пусторечке улице у дужини од 104м ће ових дана бити асфалтиран.

У току је и фарбање моста. Занимљивост је и да су бетонски елементи,циглице, којима је поплочан паркинг зелене боје као и да ће ограда моста бити обојена у зеленo а предвиђено је и да се банкине поред тротоара оплемене зеленилом.

Темпо завршетка радова много зависи од временских услова, кише, а преостаје да се заврши осветљење на мосту и приступним улицама, већ су постављени подземни каблови и подножја светиљки.

Радове је обишао Небојша Ненадовић, председник општине Бојник, и обраћајући се медијима истакао да је изградња овог моста историјски догађај који су Бојничани чекали скоро 40 година.

Са завршетком радова на мосту и приступним саобраћајницама центар Бојника ће бити растерећен саобраћајне гужве што ће нарочито долазити до изражаја Уторком када ради пијаца. Поред тога биће повезани Спортска хала са амфитеатром и уређеним кејом са спортским теренима поред стадиона, све лепо осветљено и уређено за шетњу и одмор, игру и бављење спортом, за дружење млађих и старијих.

Вредност ове инвестиције је 50 милиона са ПДВ-ом уз учешће локалне самоуправе од  24% плус ПДВ што је око 13,3 милиона динара, подсетио је Небојша Ненадовић и додао да ће се паралелно са овим радити и на завршетку радова на изградњи амфитеатра  и даљем уређењу кеја, да ће бити постављена канализациона мрежа на простору између старог и новог моста али и да ће се радити на уређењу друге обале Пусте Реке како би тај простор био што пријатнији за дружење и одмор.

Подели ово са пријатељима: