МОТО КЛУБ ДУШАН СИЛНИ НА РАДАН ПЛАНИНИ

Мото клуб „Душан Силни“ из Лесковца је овог викенда отворио овогодишњу мото сезону вожњом од Лесковца до Дома на Радан планини. Окупљање је било у Лесковцу одакле су организовано кренули а Жарко Петровић, представник мото клуба „Душан Силни“ организатора догађаја, захваљзје саобраћајној полицији на сарадњи и помоћи да у колони, безбедбо и са што мање ометања изађу из града.

Радан планином су грмеле моћне машине, возећи лагано и уживајући у прелепим Раданским пределима. Овог пута је у колони било више од 110 мотоцикала, скоро 200 бајкера, из више клубова из Србије али је било и мотоциклиста из Бугарске и Македоније.

Због великог броја учесника, за крајњи циљ своје вожње, су изабрали Дом и имање Зорице Арсић на Радану, пријатеља клуба, где се једино може паркирати тако велики број мотора а да не ометају саобраћај.

Бајкери су уживали у чистом планинском ваздуху, пролећном сунцу, прелепом погледу  и првом овогодишњем дружењу на коме су срели драге пријатеље из свог али и других клубова из земље и иностранства. Неки су се хвалили новим машинама и опремом, други причали о местима која планирају ове године да обиђу.

Међу бајкерима је овог пута било и жена и девојака и то не само сувозача већ и возача за које кажу да су не само лепе већ и добри возачи и поуздани пријатељи на путу.

Организатори су бајкере изненадили правом домаћом храном, укусним пасуљем куваним у казану, а све похале иду искусном куварском пару из Лесковачког села Белановце, сталној логистичкој подршци овог клуба.

Радан планина је дестинација коју су у претходних неколико година више пута организовано посетили а ова њихова акција је својеврсна промоција пута преко Радан планине и подршка развоју туризма на Радану. Места која посете организовано бајкери често касније обилазе и истражују у самосталним вожњама.

Жарко Петровић, представник мото клуба „Душан Силни“ из Лесковца, организатора догађаја, је за наш портал , као добар познавалац југа Србије препоручио бајкерима који први пут долазе у овај крај дестинације које могу да посете, као што су Царичин град, Ђавоља варош, Сијаринску, Пролом, Куршумлијску и друге бање око Радана, али и Јашуњске манастире крај Лесковца и  нагласио да ће када пут преко Радана буде завршен то, због прелепе природе, бити једна од бајкерских маршрута али и позвао све бајкере да брину о својој безбедности на путу, поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему.

О лепоти и потенцијалима Радан планине за развој туризма, па и мото туризма, говорила нам је Зорица Арсић, житељ Радан планине, и похвалила породицу Вучелић, граде етно село и тиме доприносе развоју туризма на Радану.

Бајкери су људи врло слободарског духа, воле природу и окупљање у природи али су и врло хумани и често организују хуманитарне акције. Сами нису хтели да се хвале па их морамо похвалити ми.

Подели ово са пријатељима: