Други фестивал цвећа у Бојнику

У центру Бојника, на платоу око фoнтане, одржан је Други фестивал цвећа у Бојнику. Поред излагача из Бојника и околине учествовала су и деца из вртића П.У.“Ђука Динић“ са ревијом цветних костима и ђаци Основне школе „Станимир Вељковић Зеле“ који су се такмичили у прављењу најлепшег цветног аранжмана.

Организатор фестивала је Туристичка организација Бојник, а генерални покровитељ Општина Бојник.

Од директора Туристичке организације, Младена Ђорђевића,  сазнајемо да је одзив излагача био добар и да је резаног и саксијског цвећа било на 12 штандова али и да ће идуће године бити излагача из целог Јабланичког округа.

Излагач Никола Стоилковић из Пертата, који је освојио друго место за уређење штанда, каже да је у овом послу његова цела породица, да је посао са цвећем леп али тежак и захтева доста улагања.

Ову лепу манифестацију додатно су улепшале девојке из плесне школе “Step by step” својом игром али су и обрадовале најмлађе учеснике једним часом плеса за све малишане који су желели да учествују.

На фестивалу је проглашен најлепше уређен штанд а ђаци су се такмичили у прављењу пролећног аранжмана у слободној форми.

За најлепше уређен штанд награду је понео расадник Стојановић Доње Синковце, Друго место Расадник Марија и Никола из Пертата, и треце место цвецара Теодора из Бојника, прошлогодишњи победник у овој категорији.

У Категорији “Најлепши цветни аранжман”

Прво место екипа – Цветнице,

Друго место екипа  – Бела рада,

Треће место екипа –  Рузмарин.

Подели ово са пријатељима: